0 In Tæt på

VORES HALLOWEEN + MANDELA-EFFEKT-QUIZ

Det her indlæg bliver lidt, okay MEGET atypisk i bloggerverden, da nøgleordene består af blod(bare rolig, kun falsk)og uhygge*indsæt selv uhyggelig musik*(for det kan jeg ikke rigtig finde ud af at gøre i et blogindlæg). Men sådan er det jo med mig, jeg er lidt atypisk på nogle punkter – sagt i en positiv sammenhæng, altså.

Som i måske tidligere læste her på bloggen, så planlagde jeg (for aller første gang) at holde halloween sammen med min familie. I den forbindelse var jeg gået all in – både med facebook begivenhed, underholdning, udsmykning og ikke mindst; udklædning. Jeg tænkte derfor at den aften fortjener et indlæg for sig selv og da jeg egentlig havde planlagt at filme noget af aften til jer, som jeg så ikke fik gjort, da jeg havde ekstrem meget stress på og måtte tage imod gæsterne uden paryk (ja, altså, parykken var en del af kostumet ik), så tænkte jeg at et par billeder samt en lille sludder her på bloggen, måtte være på sin plads.

Aften startede ud med at gæsterne (og med gæsterne mener jeg; min far, søster, kæreste, svoger og min søster og svogers hund; Eddie) ankom kl. 18:00, hvor jeg som sagt ikke var helt 100% klar. Men den der blå paryk, måtte altså lige vente med at komme på. Der blev lavet en rundvisning (af le moi) af den uhyggelige udsmykning, som primært var til for at skræmme min søster, og jeg tænker egentlig lige at i også får en rundvisning her på bloggen, dog blot i billedeformat;

Så ja, i kan nok se at jeg havde gjort lidt okay, en del ud af udsmykningen – og også udklædningen på mig selv(se eller gense min tutorial på Corpse-Bride-looket her).

Efter rundvisningen, stjal jeg Eddie med ovenpå. Jeg havde nemlig købt et vampyr-kostume til Eddie, så han ville matche min far der også var klædt ud som vampyr. Dette vidste min søster og svoger dog intet om, så det var altså frem med listefødderne da kidnapningen skulle igangsættes. Jeg fik Eddie i tøjet og listede mig ned med ham igen, hvor der blev taget godt imod hans lille udklædning. Min søster grinte og skyndte sig frem med kameraet, det skulle jo på insta-story ASAP.

Derefter stod den på et vaskeægte tapas-gilde. jeg havde også planlagt at aftens første konkurrence skulle afgøres mens vi spiste. Den første konkurrence var nemlig; Bedste udklædning. Den endte Eddie selvfølgelig med at vinde, hvilket jeg godt havde luret – så præmien var selvfølgelig kyllingefødder (hundesnack købt i Maxi Zoo, bevares).

Aftens anden konkurrence som jeg havde planlagt, var faktisk allerede igang fra det øjeblik min søster trådte ind ad hoveddøren, den gik nemlig ud på følgende; (dette er taget direkte fra min geniale facebook begivenhed): Hver gang man skræmmer malle, giver det 10 point. Formår man at få hende til at græde giver det 50 point. Den der har fået flest point når aften går på hæld, har vundet. Formår man at få hende til at give op og tage hjem før tid, er man aftens ultimative champion, det svarer faktisk til at fange The Golden Snitch i Quidditch.” Hertil kan jeg allerede afsløre at min far gik hjem med sejeren og at jeg kun kom på en anden plads(hvilket jeg var pænt skuffet over). Min søster synes dog ikke at denne leg var særlig sjov og set i bakspejlet var dén konkurrence måske også lidt for voldsom for en sart sjæl som hende.

Efter at vi havde spist, var det tid til en quiz jeg havde lavet, nemlig en mandela-effekt-quiz. Jeg havde nemlig hjemmestrikket en mandela-quiz sammen, ved hjælp af google, buzzfeed og ved at kigge lidt igennem min hukommelse, der efterhånden har terpet en del mandela-effekt via. Shane Dawsons youtube videoer.

Kender man ikke til mandela-effekten vil jeg lige kort forklare; Mandela-effekten er en konspirationsteori, der kort fortalt, går ud på at mange mennesker husker en hændelse, et logo eller lign. på én specifik måde, men går man tilbage og kigger på denne hændelse, logo eller lign, er det enten; aldrig sket, eller komplet anderledes end hvad mange mennesker husker. Hertil kommer teorien om paralelle universer eller at regeringen er ifærd med mind-control og der står jeg så af vognen, selvom teorierne er spændende at dykke ned i. Navnet; Mandela-effekt kommer af at en masse mennesker påstår at de husker at Nelson Mandela døde for flere år tilbage i fængslet. Der er fundet beviser på at det endda er nedskrevet i en bog fra 1991 at han skulle være død i 1991, men sandheden er at Nelson Mandela først døde i 2013 – og da han døde i 2013 var der mange mennesker som delte følelsen/tanken af: “Jamen? Han var da allerede død?” Og derfor hedder det altså Mandela-effekten.

Nå, men min hjemme-strikkede-quiz gik altså ud på at se hvem der huskede flest rigtigt/se om vi mon alle lever i det samme univers(jk, ro på). Jeg viste et billede og så skulle de fortælle mig hvordan de huskede dette logo/sætning fra en film etc. etc. etc.
Hver gang man gættede rigtig, fik man et stykke slik ned i sin halloween-trick-or-treat-kurv. Det var skide sjovt og hyggeligt.

For uhyggensskyld, tænker jeg at i også kan være med til min lille quiz her – alt i skal gøre er at læse med og se hvordan i husker tingene:

MANDELA-EFFEKT-QUIZ

 1. Hvordan husker du Kit Kat logoet?; (a:)KitKat eller (b:)Kit-Kat
 2. Hvordan husker du Mickey Mouse?: (a:)MED røde seler eller (b:)UDEN røde seler?
 3. Hvordan husker du Pikachu? (a:)MED sort tip for enden af halen, eller (b:)UDEN sort tip for enden af halen?
 4. Husker du manden fra Monopoly brætspillet: (a:)MED monokel for øjet, eller (b:)UDEN en monokel for øjet?
 5. Hvad husker du at Darth Vader siger til Luke i Star Wars?: (a:)”No, I am your father” eller (b:)”Luke, I am your father”?
 6. Husker du at tv-serien hedder: (a:)Sex in the city eller (b:)Sex and the city?
 7. Hvad siger den onde dronning i Snehvide og De Syv Små Dværge(på engelsk): (a:)”Magic mirror on the wall” eller siger hun: (b:)”Mirror mirror on the wall”?
 8. Hvordan husker du at man staver til Fredsaktivisten: Mahatmas efternavn? (a:)Gandhi eller (b:)Ghandi?
 9. Hvordan husker du den leende ko? (a:)MED næsering eller (b:)UDEN næsering
 10. Hvordan husker du Peter Pedal?: (a:) MED hale eller (b:) UDEN hale?

SVAR

 1. a – Kit Kat logoet har altid været KitKat og ikke Kit-Kat, men mange mennesker (inkl. mig selv) husker logoet MED bindestreg
 2. b – Mickey Mouse har aldrig haft røde seler, kun røde bukser.
 3. b – Pikachu har aldrig haft en sort tip for enden af halen.
 4. b – Manden fra Monopoly har aldrig haft en monokel for øjet.
 5. a – Darth Vader siger: “No” og IKKE “Luke”.
 6. b – Sex AND the city (det har jeg dog også altid selv husket det som, men mange mennesker husker det som IN)
 7. a – Den onde dronning fra Snehvide siger: Magic Mirror!
 8. a – Mahatmas Gandhi
 9. b – Den leende ko har aldrig haft en næsering.
 10. b – Peter Pedal har aldrig haft en hale.

Måske havde du selv alle svar rigtige, eller måske havde du INGEN rigtige, det er meget forskelligt hvordan folk husker ovenstående ting, hvilket jeg også selv kunne se, da jeg lavede quizzen herhjemme. Men det var i hvert fald skide sjovt og jeg synes det er et ekstremt spændende emne.

Herefter spiste vi slik, drak vin og til slut kom jeg med aftens sidste aktivitet, nemlig; Scary-bowl. Jeg havde skrevet fire uhyggelige historier/sagaer ned på hver sit stykke papir, så krøllede jeg dem sammen og så blev der trukket hvilken historie jeg skulle fortælle. Følgende titler var skrevet ned: “Skyggefolk”, “Sort øjet børn”, “Mødre der dræber” og “begravet levende”. Det var ligesom en god afslutning på en uhyggelig aften, og ligesom aftens andre aktiviteter, faldt denne også i god jord.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply