0 In Hverdags liv

5 MUST-SEE HALLOWEEN SERIER/FILM

Jeg føler næsten at der er kommet et tema her på bloggen, det er i hvert fald tæt på. Men så længe det passer til årstiden og egentlig omhandler den højtid som finder sted lige pt, så går det nok, ik?

Nå, men i dag skal vi snakke lidt mere om uhygge; denne gang i filmformat. Jeg er virkelig kommet i halloween stemning og vil derfor gerne smitte lidt af på jer, hvis muligt. En god gyser for mig, er de mere psykologiske af slagsen, altså dem hvor det i langt højere grad handler om mysterier fremfor at få chok. Jeg vil dog ikke mene at størstedelen af denne must-see-samling er ovre i gys – nok mere i en hyggelig halloween stemnings-kategori for at være ærlig, for så føler jeg også lidt at alle kan være med (hvilket jo er meget sødt af mig, ik? ;-))

 1. Corpse Bride
  Jeg så denne klassiker af en halloween-hygge-film for aller første gang forleden og hold op hvor er jeg fan af den. Den er en perfekt blanding af uhygge og hygge da der både er lig og kærlighed – wow det lød mærkeligt, men i forstår hvad jeg mener 🙂 Håber jeg..
  Har man ikke set den, så synes jeg klart man skulle hoppe ind på netflix(/eller hvor man nu ellers plejer at se film) og se den!
 2. American Horror Story
  Min nr. 1 yndlings serie lige for tiden! Arggg hvor jeg elsker den! Er man fan af gys, men uden at vi er ovre i saw og andet blodsplatteri (for dét er jeg bestemt ikke fan af), så skal man virkelig sætte sig ned og begynde på denne serie. Hver sæson er en ny historie, men det er primært de samme skuespillere der går igen, hvilket er ret fedt synes jeg. Jeg føler den er ret creepy/uhyggelig men ikke noget jeg ligger søvnløs over – jeg vil dog ikke mene at den er for sarte sjæle, da der virkelig er nogle scener hvor jeg sidder med en ret sjov grimasse og det er altså ikke ment på den gode måde.
 3. The nightmare before christmas
  En vaskeægte klassiker indenfor halloween film, lidt i samme stil som ‘Corpse bride’ både animations-mæssigt men også fordi det også er en hygge-halloween film, som bare giver en rigtig god halloween stemning, den er helt klart værd at se!
 4. The Addams Family
  Jeg er vokset op med familien Addams, men det har dog altid foregået i tegnefilmsformat på Cartoon Network, så da jeg skulle se ‘The Addams Family’ for første gang, var jeg sgu lidt spændt på at se hvordan det var når det var ‘rigtige’ mennesker og ikke blot en blækstreg på skærmen. Det var faktisk meget som forventet; havde den samme stemning og var på uhyggelig på sin egen mærkelige men også hyggelige måde, og så passer den virkelig perfekt ind til Halloween.
 5. The Simpsons
  Okay, “uhyggelig” er måske ikke det første adjektiv der popper op i ens hovedet når man nævner navnet: The Simpsons, men jeg har faktisk taget dem med på listen på grund af deres Halloween afsnit. De har nemlig en del afsnit der er dedikeret til denne uhyggelige tid på året og som giver en ekstrem hyggelig Halloween stemning.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply