0 In 10 ting/ Hverdags liv

10 gode ting ved julen

Så blev det endelig jul og hold da helt kæft hvor har det været en længe ventet måned for mit vedkommende og jeg vil vædde på at jeg ikke er den eneste.
Jeg elsker julen og alt det her total overdrevet blødsødme og måske lige en tand for overdrevet hygge og pynt som der nu hører til denne måned. Der hersker nok ingen tvivl om at der er ekstrem mange gode ting ved julen, jeg nedenunder har jeg samlet 10 facts som jeg personligt elsker ved julen (og tro mig; the list goes on and on – men det skulle også være overskueligt at gide at læse ik?)

10841620_10205089230091961_600191815_n

  1. Julepynt – er klart værd at nævne! Hele det her med at hele ens by glintre af forstyrrende lyskæder og lumske julemænd der pynter i forhavene er da bare så hyggeligt som noget kan være.
  2. Julegodter – det er det bedste. Egentlig er jeg ikke specielt fan af pebernødder og slet ikke brunkager, men der er noget helt specielt over disse ting, duften af pebernødder og lidt for brændte brunkager bringer virkelig barnet frem i mig og minder mig om de gode gamle dage hvor hele december måned startede ud med sommerfugle i maven.
  3. Julekalendere – Ja både i form af dem der bliver vist i TV men også de spiselige af slagsen. Der er intet bedre end en chokoladejulekalender, især ikke hvis den er mærket med: Kinder.
  4. Sne – okay, denne kan blive en smule tricky at få alle til at hoppe med på. Sne er lort når der er tale om slud, det er vi helt enige om. Og efter december-måned er sneen mere end velkommen til (sagt på godt dansk) at fucke af. Men i selve december måned, så er det altså bare hyggeligt at sidde indendøre imens sneen daler ned udenfor og for ikke at nævne om morgen når man kigger ud af vinduet og sneen har lagt sig som et uberørt tæppe henover græsplænen, dét er altså hyggeligt! 
  5. Kakao med flødeskum/skumfiduser – og andre varme drikke er virkelig noget jeg forbinder med barndommen. Når man kom hjem fra en iskold kælketur og havde slået halebenet nået så grueligt, så var der altså intet bedre end at når mor eller far havde lavet en kop varm kakao så man kunne varme de små jeg-har-givet-min-søster-alt-for-mange-vaskere-uden-vanter, hænder!
  6. Juleshopping – Det er det fedeste at rende rundt på strøget og kunne dufte de brændte mandler hele vejen fra hovedbanegården til storkespringvandet, imens man maser sig igennem den massive menneskemængde som sjovt nok også havde fået samme idé om at tage ud for at juleshoppe lige netop dén dag.
  7. Julehygge – med enten familie eller med vennerne, ih hvor jeg elsker det. Om det bare er at smutte mandler hjemme hos min moster eller at kværne en hel chokolade kalender med to dejlige veninder, er begge situationer en kæmpe win-win.
  8. Julefilm – Og i kender dem, Home alone, How the Grinch stole christmas, Love actually og alle de der must-sees.
  9. Juleklip – noget jeg elsker men alt for sjældent gør, nemlig at klippe, klistre og virkelig bare udfolde mine (læs: ikke-eksisterende) kunsterriske evner..
  10. Gaver – Ja, det lyder gråddigt og det er det også fordi jeg elsker at åbne gave, men jeg elsker ligeså højt at give gaver og se hvor glad mormor bliver for den splinternye el-smøg man har givet hende. Det er så hyggeligt, dét med gaver. Og selvom at julen ikke handler om gaver (mener nogle 😉 ) så er det altså en kæmpe bonus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply